Sig Rytterklubs

Historie
 
Siden 1979

Har vi skabt fællesskab blandt ryttere

Vores historie

I 1979 og 1980 var der en flok ryttere som havde Ridelejr på Lykkebjergvej i Sig ved Kirsten Madsen. Det blev begyndelsen til Sig Rytterklub.

Herefter flyttede de over til Ester og Søren Lauridsen på Gl. Præstevej. Der blev arbejdet videre, for at få en klub op at stå.

Den 19. maj 1982 var der stiftende generalforsamling på Sig Hotel.

Ridelejren forsatte, men det blev på Filsøvej i Vrøgum. Rytterne red fra Gl. Præstevej og ud til Filsøvej. Undervejs havde de en pause ved Jens Lauridsen i Tinghøj og nogle år senere på Sdr. Randsigvej i Orten. Der har altid været stor opbakning fra ryttere og deres forældre.

 

 

Klubben lejede Sørens gamle maskinhus, så nu kunne der være undervisning året rundt. En dejlig ting for rytterne.

Der blev holdt dressur- og springstævner, Hubertusjagt, ringridning, påskeløb, løvfaldsfest m.v. Også her var der stor opbakning, også fra ryttere fra andre klubber.

I 1995 kunne Søren Lauridsen desværre ikkke huse klubben mere. Søren skulle på velfortjent pension efter et langt arbejdsliv som også indebar en stor hjælp i klubben. Søren og Ester solgte deres gård.

Klubben kom herefter til Sig by hos Else og Gareth Newton på Tastrupvej 11.

I de første år klubben havde til huse på Tastrupvej var der undervisning i dressur og spring på udendørs baner, så når frosten kom var der pause med undervisning.

I 2003 besluttede Else og Gareth at bygge en ridehal. Den 1. januar 2004 stod ridehallen klar til at modtage en flok glade ryttere, som fremover kunne ride og få undervisning uanset hvordan vejret artede sig.